Thursday, November 6, 2008

Cargus livreaza si in statiile de autobuz

De la Vali M.

"Saptamana trecuta, joi 30 octombrie 2008, in statia de autobuz Charle de Gaulle. Am incercat sa-i pun si subtitrare, pentru a se intelege ce spune baiatul, dar nu am reusit. asa ca iti dau dialogul scris"


- Altceva n-ai de filmat?
- Nu
- De ce?
- Ca n-am altceva de filmat
- Ti se pare .$#$%$#$# sau ce?
- Ti se pare ok cum ai parcat?
- Da mi se pare ok...
- In statia de autobuz?
- Pai unde sa parchez aici?
- Pai nu e problema mea... eu doar te intrebam...
- Pai si problema ta de ce e sa filmezi?
- Poftim?
- De ce e problema ta sa filmezi?
- Ca pot sa filmez orice vreau
- Ca ai telefon, sau ce?
- Nu
- Frate, taranisme de astea s-au facut acum doua-j de ani. Ai inteles?
- Taranism este cum ai parcat tu. Daca ti se pare normal asa...
- La varsta ta, ar trebui sa te gandesti la alte probleme, nu la d'astea
- Sigur.

5 comments:

Unknown said...

Da, ce sa spun? Un nume de blog f. interesant.

Dar, stau si ma intreb, n-ar trebui ca aceste imagini sa fie trimise edililor din minunatele noastre orase? Evident, nu pot fi de acord cu bizonii care, fara motive intemeiate, parcheaza de-a-n... Totusi, daca Cetateanul Turmentat ar avea spirit civic adevarat, ar trebui sa raspunda intrebarii primite de la bizonul Cargus. "Pai unde sa parchez aici?" Destul de pertinenta intrebarea... Cetatene, unde rahat sa parcheze masinile de aprovizionare? "Nu-i problema mea", nu cred ca este un raspuns al unui cetatean cu spirit civic. Sau, ma rog, am uitat ca-i turmentat. Cetatene Turmentat, te-ai aflat vreo data in situatia de a nu-ti putea parca masina langa spital, fiind fortat sa-ti duci copilul bolnav in brate 800 m ??? Daca ti s-ar fi intamplat, ai fi filmat protestul pe care l-ai fi facut pe langa primarie, nu pe fraierul asta. Faptul ca nu exista parcari amenajate, suficient de mari, este numai vina cetateanului. Adica a ta, a mea, a bizonului Cargus, etc. Ai facut vreun demers pe langa primarie, bre, Cetatene Turmentat, pt. ca sa beneficiem de parcari in Bucuresti? Nu, sunt convins ca n-ai facut, da-i mishto sa filmezi si sa postezi imagini ca acestea. Putin discernaman nu ti-ar strica, sau putin mai putin alcool. Una este sa parchezi ca idiotul, fara sa fii nevoit s-o faci, asa cum vad in multe dintre pozele postate aici, si alta este sa fii fortat s-o faci.
Numai bine-ti doresc! Aaaa...si ceva minte, ca-ti trebuie.

Cetateanul Turmentat said...

pai draga curierule. Nu cetateanul turmentat a surprins acel moment ci Vali M. Eu doar l-am primit si l-am postat.

Este adevarat ca acest blog trateaza mai mult efectul decat cauza. Insa in urmatoarele saptamani am sa incerc sa abordez problema si din cealalta perspectiva.

Insa problema este alta. Locurile de parcare, spatiile special amenajate nu tin de mine. Pot sa ma dau de 100.000 de ori peste cap. Daca ei nu au chef sa miste un deget, tot degeaba. Dar, abordand problema pornind de la efect, incerc sa te fac sa constientizati ca daca nici tu, care te-ai lovit de problema parcarilor intr-un moment critic din viata ta, cand a trebuit sa iti cari fetita in brate pana la spital, continui sa faci aceiasi greseala pe care au facut-o toti cei care erau parcati in fata spitalului, nimic nu se va schimba.

Asadar, ia initiativa si fa tu primul pas. Si poate maine, inca unul va face acelasi lucru. Iar poimaine inca 2. Si tot asa.

Si poate ca in 3-4 ani edilii nostri, vor gasi cateva solutii sa ne faca viata mai usoara.

Si uite asa, Romania se va schimba prin bun simt si responsabilitate. Vorba campaniei Petrom

Vlad Nancă said...

Frate (sau soro) sunteti geniali! Noi cei de la Bukresh blog va iubim!
Uite una de la noi,
http://bukresh.blogspot.com/2008/08/monumente-si-masini-sf-vineri.html

Unknown said...

Draga cetatene, poate ca nu m-am facut eu bine inteles. Eu nu sunt de acord cu dobitocii care parcheaza de-a-n pulea. N-am cum sa fiu. Si pe mine ma scot din sarite nesimtirea, tupeul si obraznicia unora ca ei. Curierul este nickname-ul pe care mi l-am luat ca sa postez, nu sunt eu cel filmat acolo.

Oricum, altceva doream eu sa subliniez. Eu vad o mare diferenta intre situatia acestui curier, care este "fortat" sa parcheze asa, pt. ca altfel nu-si poate face munca, si situatia nesimtitilor care parcheaza de-a-n pulea, pt. ca sunt ei smecheri. Deci, n-ar strica putin discernamant, cand filmam si postam. Problema cu spitalul este alta, si revin aici la minunatii nostri edili. In apropierea unor asemenea institutii publice, indiferent ca-i vorba de spital sau alta institutie, unde oamenii vin de nevoie si trebuie sa-si parcheze masinile, ar trebui amenajate parcari. Cine s-o faca? Evident, primaria si toate structurile de cacat pe care le are in subordine. Cum? Eee, asta nu stiu, dar chiar ca nu-i problema mea, pt. ca nu lucrez in primarie. Este problema lor, a nesimtitilor pe care-i platim din buzunarul nostru. Si pt. asta-i platim. Daca nu exista asemena parcari iar tu te afli intr-o situatie critica, ca cea data ca exemplu de mine, parchezi de-a-n pulea... Nu vrei s-o faci, chiar mori de rusine cand te intorci la masina, dar n-ai ce face. Nu prea am ce initiativa sa iau eu, pt. ca nu sunt nici curier si nici sofer la vreo firma de distributie. Cat despre masina personala, am bunul simt s-o parchez acolo unde nu incurca pe nimeni. Acum, ca tot ai acest blog si esti "pornit" pe tema asta, incearca putin "focus" pe edili. Poate c-ar fi bine sa "umbli" mai mult la cauza, nu la efect. Sau, poate atragi atentia unei bresle profesionale (uniunea transportatorilor, uniunea curierilor, ca trebui sa existe), care, prin vocea ei, cu alta greutate si putere, vorbeste cu jigodiile de edili. Cam atat...

Multe succesuri!

Alexandru said...

era problema ta... tu foloseai statia de autobuz...