Thursday, August 7, 2008

De-a-n pulea saluta "Cicloteque"





MaiMultVerde şi UniCredit Ţiriac Bank au deschis pe 31 iulie, Cicloteque, primul centru de închirieri biciclete cu un parc velo de 100 de biciclete din Bucureşti. Proiectul se bucură de sprijinul Universităţii din Bucureşt.

Folosirea bicicletei ca mijloc de transport alternativ pentru deplasarea în oraş este deja o măsură adoptată eficient în foarte multe capitale europene. Din dorinţa de a se ralia la standardele Uniunii Europene, Bucureştiul a păşit de curând pe acelaşi drum: există deja piste speciale pentru biciclete pe multe dintre marile artere bucureştene, iar proiectul va continua. Primul pas a fost făcut, însă drumul care trebuie parcurs până la adoptarea în masă de către populaţie a mijloacelor de transport alternativ este lung şi anevoios şi are nevoie de cât mai mulţi suporteri.

Incepând din august, bicicliştii din oraş îşi vor putea putea parca bicicleta în standuri special amenajate la cele mai importante centre universitare din Bucureşti, la Cărtureşti şi la sediile UniCredit.

Accesul la serviciile Cicloteque se va face doar în baza legitimaţiei de membru; orice persoana de peste 18 ani poate deveni membru Cicloteque.
Închirierea se poate face cu ora , cu restituire în aceeaşi zi sau cu restituire a II-a zi . În acest caz tarifele sunt următoarele: 2 RON/h sau redus, 1 RON/h. Pentru 12 ore tariful este de 10, respectiv 5 RON.

No comments: